OpenUP header
OpenUP header

Huisregels

Elke bezoeker wordt geacht op de hoogte te zijn van de onderstaande richtlijnen.
Bij betreding van het festivalterrein gaat de bezoeker automatisch akkoord met deze huisregels. Mocht je vragen, twijfels of opmerkingen hebben, neem dan contact op met de organisatie van het OpenUP Festival.

Dagbezoek
Het is alleen mogelijk om het gehele festival te boeken. Een bezoek van een dag is niet mogelijk. Dit omdat het programma afgestemd is op een gezamenlijke reis.

Entree
Om toegang te krijgen tot OpenUP Festival dien je in het bezit te zijn van een geldig entreebewijs. Tickets zijn verkrijgbaar via deze website. De entreetickets beschikken over een unieke code, waardoor ze niet na te maken zijn. Zorg dat je je ticket bij je hebt, geprint of op je smartphone.

Veiligheid
We doen er alles aan om het iedereen naar de zin te maken en de veiligheid te waarborgen. Toch blijft iedereen zelf verantwoordelijk voor zijn of haar welzijn en veiligheid tijdens het festival. Neem op het festival contact op met het team Veiligheid indien er vragen zijn omtrent veiligheid. Het team is te herkennen aan de oranje/gekleurde vestjes. We raden aan om niets van waarde achter te laten in je auto. Het grote parkeerterrein ligt redelijk afgelegen en daar is geen toezicht. 

Annuleringsvoorwaarden
Het OpenUP Festival geeft in principe geen geld terug als je onverhoopt toch niet kunt deelnemen aan het festival. Je kunt je ticket uiteraard wel doorverkopen aan iemand anders. Twee punten van aandacht:
- Verkoop je je CoCreator-ticket door, meldt dit dan bij cocreators@openupfestival.nl; zij nemen dan contact op met degene die jouw ticket heeft overgenomen, i.v.m. de teamindeling
- Wil je je deelnemerticket omruilen voor een CoCreatie-ticket? Dan betalen we je het verschil terug. Daarna neemt de coördinator van de CoCreators contact met je op.
Mocht je verder nog vragen hebben, neem dan contact op met info@openupfestival.nl
Voor meer info http://ticket.openupfestival.nlDrugs

Alcohol en (soft)drugs zijn op het festival niet toegestaan. Dit omdat we streven naar een veilige setting en een optimale bedding willen creëren voor innerlijke groei. Het is ook verboden het evenemententerrein onder invloed van drank en/of drugs te betreden. Indien dit wordt geconstateerd, zal de toegang worden geweigerd.

Kinderen
Ouders zijn buiten het kinderprogramma zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van de kinderen.
Er is veel water op het terrein. Zorg dat je kind een zwemvestje draagt wanneer ze vrij spelen nabij het water of dat je zicht blijft houden op de situatie.

Gezondheid
Wanneer je een ziektebeeld hebt wat kan verergeren door de openheid en transformatieve werking van het festival, breng ons dan op de hoogte, zodat we hier rekening mee kunnen houden. 

Stilte
Na 23.00u is het tijd voor rust. Er gebeurt veel met mensen op het festival en slaap is een noodzakelijke behoefte. Er kan meestal na 23.00 nog gedanst worden in de danszaal van het kasteel. Buiten, op de camping en de kasteelboerderij vragen we na 23.00 om rekening te houden met de mensen die willen slapen.

Water
Het is vaak warm tijdens het festival. Door uitdroging kan de fysieke en psychische weerstand omlaag gaan. We vragen iedereen voldoende te drinken. Water en aanmaaklimonade zijn gratis en dienen altijd voorradig te zijn in de theetent.

Roken
Op het festivalterrein is een speciale rookplaats toegewezen. Verder geldt op het terrein een algeheel rookverbod. Op het evenemententerrein wordt geen rookwaar verkocht.

Munten (UPPIES)
Drank en eten kun je betalen met de hiervoor aangestelde UPPIES. Deze munten zijn verkrijgbaar bij de infobalie, waar zowel contant kan worden betaald, als met de pinpas.

Opnames
Op het festivalterrein zijn mensen met camera's aanwezig in opdracht van OpenUP. In de openbare gelegenheden van het festival maken zij video-, foto- en geluidsopnamen ter promotie van het festival van het volgende jaar. In de workshops wordt niet gefotografeerd of gefilmd, omdat veiligheid voor ons voorop staat. De beelden worden gebruikt voor onze social media, website en nieuwsbrieven. Door deelname en het betreden van het festivalterrein ga je akkoord dat de organisatie beeld- en/of geluidsopnamen van je maakt tijdens het festival en deze rechtenvrij mag inzetten voor marketing, communicatie & PR van het OpenUP Festival. Indien er bezwaar is tegen deze opnames kan dit met de aanwezige cameramensen worden afgesproken. Bij aanvang van het event worden de foto- en filmmensen aangekondigd en voorgesteld. Indien er vooraf geen toestemming is verleend en naderhand onbedoeld toch een herkenbaar beeld is verschenen, zal dit alsnog worden aangepast waar mogelijk. Op Kasteel de Berckt zijn bewakingscamera's aanwezig, deze videobeelden worden tijdelijk opgeslagen en alleen geraadpleegd in geval van calamiteiten.

Waardevolle spullen
Op het evenemententerrein zijn lockers aanwezig. Bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor hun spullen. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, vernieling en/of kwijt raken van spullen. De organisatie adviseert om geen waardevolle spullen mee te nemen naar het festival en/of achter te laten in de auto.

Thuis te laten
Softdrugs, harddrugs, (huis)dieren, (alcoholische)dranken, glaswerk, (plastic) flessen, blikjes, spuitbussen, fakkels, professionele video, audio, opnamen en fotoapparatuur.

EHBO
Op het festivalterrein is 24 uur per dag een EHBO-post aanwezig. Hier kun je terecht voor kleine dingen, zoals paracetamol of een een pleister, maar ook voor ernstige gevallen.

Geluidsniveau
Hoewel wij geen enorme geluidsinstallaties hebben kan er bij optredens luide muziek worden geproduceerd. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor nadelige gevolgen die kunnen optreden aan het gehoor. De organisatie adviseert om oordoppen te dragen.

Parkeren
Het festival is autovrij. Voertuigen dienen op de daarop aangewezen parkeerplaats geparkeerd te worden. Indien hier niet aan gehouden wordt, kan het voertuig worden verwijderd in verband met de veiligheid. Instructies van de verkeersbegeleiders dienen opgevolgd te worden. Er is een grote parkeerplaats waar iedere bezoeker zijn of haar voertuig dient te parkeren. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.


Campers
Er is een beperkte hoeveelheid Camper tickets beschikbaar. Deze dient samen met het deelnemersticket betaald te worden. Campers kunnen van elektriciteit worden voorzien op de daarvoor aangewezen camperparkeerplaats.

Eigen Risico
Betreding van het evenemententerrein geschiedt op eigen risico. OpenUP Festival en medewerkers die voor de organisatie actief werkzaam zijn kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel en/of materiële schade dan wel immateriële schade die de bezoeker(s) van de locatie en/of het evenement mochten ondervinden.

Grenzen
Wanneer de organisatie bepaalt dat er grenzen zijn overtreden kun je worden verwijderd van het terrein. Wij vragen hiervoor je medewerking.

Overige
In situaties waar de huisregels niet in voorzien, beslist de organisatie over mogelijk te nemen maatregelen. De beslissing van de organisatie hieromtrent is bindend.
Bij het niet naleven van de huisregels zal de toegang worden geweigerd/ontzegd, zonder restitutie van het toegangsbewijs. Indien de toegang wordt geweigerd/ontzegd dient het evenemententerrein direct te worden verlaten.