Minjon van Zoest

Minjon van Zoest is rouwcoach bij OverRouw. Mensen die zich geen raad weten met zichzelf omdat er een dierbaar iemand is overleden, leert zij hoe ze met hun rouw om kunnen gaan, zodat ze weer grip op hun leven krijgen. Mensen die graag verder willen met hun leven, maar niet weten hoe. Het overlijden van haar moeder in 2006 bleek het begin te zijn van een intens proces van groei en ontwikkeling. Haar rouw werd een springplank om zichzelf opnieuw te ontdekken en is sindsdien haar motivatie om anderen te leren te rouwen op een manier die past bij die persoon. De manier waarop ze toen met haar verlies is omgegaan, is mijn motivatie om anderen te inspireren dit anders te doen. Ze vindt het moeilijk te zien wanneer mensen wegkwijnen in hun verdriet of juist met de “schouders eronder” mentaliteit voorbij gaan aan alle emoties die bij rouw komen kijken. "Rouw doet al zoveel pijn en bij een eerste ingrijpend overlijden komt er helemaal veel nieuws op je af. En zonder het in de gaten te hebben, doen we daar vaak nog een schepje bovenop. Dat is zo enorm niet nodig. Het lastigste is vaak niet de rouw zelf, maar hoe je ermee omgaat."

Workshop Grip op je leven met rouw
Je wil verder met je leven na het overlijden van iemand die je heel dierbaar is. Een leven waarin het verlies van jouw dierbare een mooie plek krijgt. En vooral een leven waarin je weer levenslust voelt en weer plezier kunt hebben. Herkenbaar? Kom dan naar de workshop “Grip op leven met rouw”.

Herken je dit?
Je weet niet wat je met jezelf aan moet sinds het overlijden van jouw dierbare. Je houdt jezelf bezig om maar niet te hoeven denken, om niet de pijn te voelen. Je weet dat dat niet de manier is, maar het toelaten voelt te groot. Je weet eigenlijk niet veel over rouw en had het onderwerp ook het liefst vermeden. Je wil graag goed met je rouw omgaan, maar je hebt geen idee waar te beginnen. Hoe doe je het goed? Dingen die je eerder belangrijk vond, vind je nu geneuzel. Je vindt het moeilijk om het geduld op te brengen naar anderen te luisteren. Weten ze dan niet wat er is gebeurd?

Wat als je met rust en vertrouwen met je rouw om kunt gaan. Dat je begrijpt waarom je voelt wat je voelt en dat je je minder zorgen maakt om wat je allemaal voelt. En dat je ervaart dat je niet de enige bent en kunt praten met mensen die je begrijpen.

Tijdens deze workshop is er ruimte voor jou met alles wat je tegenkomt bij jouw rouw. Het is een ideale gelegenheid om de tijd te nemen voor jouw verlies en hoe je er nu voor staat. Je hebt vertrouwen in jouw eigen manier van rouwen, zodat je weer de regie over je leven hebt.

Uiteindelijk zit het antwoord altijd in jou. Jij bent degene die iets kan veranderen. Niet aan wat je is overkomen, maar wel hoe je ermee omgaat.

Website