Yoyo van der Kooi

Yoyo van der Kooi (75) is beeldend kunstenaar, schrijfster, psychotherapeute en bodyworker. Ze noemt zichzelf soms een vroedvrouw voor de tweede geboorte. In haar centrum voor Levenskunst in Arnhem begeleidt zij sinds 1981 mensen bij het oplossen van hun fysieke, emotionele en mentale spanningen. Yoyo legt verbindingen tussen de horizontale (wereldse) en verticale (spirituele) dimensies en stimuleert creativiteit.

Haar inspiratiebronnen zijn de Tao, Tantra, het Soefisme, Raja Yoga, Krishnamurti, Gurdieff, Osho (door wie zij in 1979 in India werd geïnitieerd) en hedendaagse non-dualiteitsleraren in Oost en West.

In haar workshops volgt zij de alchemie van de groepsdynamiek (het Veld). Naast de workshops en trajecten in haar eigen centrum heeft zij retraites gegeven in Europa, de Verenigde Staten en Azië.

De retraites van dit jaar (Glastonbury Engeland, 20-22 oktober en Samos, Griekenland, 19 oktober - 9 november) zijn een verdieping van de workshop: ‘Blissfully embodying Being’ die zij tijdens het OpenUP Festival zal geven.

Interviews over Yoyo’s leven en werk zijn te vinden op Youtube (zoek naar Yoyo van der Kooi ). Haar eerste boek, 'Bloeien in de bagger' en haar geïllustreerde gedichtenbundel 'Levenskunst' zijn te bestellen via haar website

> Workshop Blijmoedig aanvaarden <